Track & Trace (Παρακολούθηση Παραγγελίας)

Η λειτουργία Track & Trace επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν την πορεία της αποστολής τους απευθείας μέσα από το e-shop, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν το website της μεταφορικής εταιρείας. Έτσι, ο πελάτης μπορεί να εισάγει τον αριθμό αποστολής (Tracking Number) και να δει την τρέχουσα κατάσταση του δέματός του σε πραγματικό χρόνο.

Η λειτουργία βασίζεται στη διασύνδεση του e-shop με τις υπηρεσίες παρακολούθησης αποστολών των συνεργαζόμενων μεταφορικών εταιρειών και λειτουργεί μόνο για παραγγελίες που έχουν ήδη αποσταλεί και διαθέτουν έγκυρο αριθμό αποστολής.

Λειτουργία Σελίδας

Η διεύθυνση της σελίδας για την Παρακολούθησης Παραγγελίας είναι προκαθορισμένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους επισκέπτες του καταστήματος, ακολουθόντας το URL: yourdomain/track-order

Για να εντοπίσει μια αποστολή, ο πελάτης θα πρέπει να συμπληρώσει δύο στοιχεία:

  • Κωδικός Παρακολούθησης (Tracking Number): Να συμπληρώσει τον αριθμός αποστολής που έχει εκδοθεί για τη συγκεκριμένη παραγγελία και του έχει αποσταλεί με email.
  • Μέθοδος Αποστολής: Να επιλέξει την εταιρεία courier για την οποία έχει εκδοθεί ο αριθμός αποστολής.

Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων, ο πελάτης επιλέγει: Αναζήτηση. Το σύστημα επικοινωνεί με τη μεταφορική εταιρεία και επιστρέφει την τρέχουσα κατάσταση της αποστολής.

Ανάλογα με τη μεταφορική, ενδέχεται να εμφανίζονται:

  • Κατάσταση αποστολής
  • Ημερομηνία αποστολής
  • Τελευταία ενημέρωση
  • Σημεία διέλευσης
  • Ημερομηνία παράδοσης
  • Ιστορικό μετακίνησης δέματος

Η προβολή των δεδομένων ακολουθεί την πληροφορία που επιστρέφει η εκάστοτε μεταφορική εταιρεία.

Ρυθμίσεις Διαχειριστικού

Τις ρυθμίσεις για την εκάστοτε μεταφορική εταιρία που συνεργάζετε το κατάστημά σας θα τις βρείτε στη διαδρομή: Stores > Configuration > Stonewave > Track Order

Ο μηχανισμός υποστηρίζει έτοιμες διασυνδέσεις με τις ακόλουθες μεταφορικές:

  • Γενική Ταχυδρομική
  • ACS
  • ΕΛΤΑ Courier
  • Speedex
  • Packman
  • Courier Center
  • DHL

Κάθε μεταφορική εταιρεία απαιτεί διαφορετικά στοιχεία σύνδεσης, τα οποία παρέχονται από το τεχνικό τμήμα ή το τμήμα υποστήριξης της αντίστοιχης εταιρείας.

Αφού ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις σας, επιλέξτε Save Config για να αποθηκευτούν.